Onderzoeksjournalistiek methode

Story-Based Inquiry

Story-Based Inquiry wordt over de hele wereld beoefend. Het wordt geprezen om zijn robuustheid en eenvoud. Als je niet zeker weet hoe je een lange-termijnproject moet uitvoeren, of als je de behoefte voelt om je werk efficiënter en krachtiger te maken, zal dit seminar met de makers van Story-Based Inquiry je helpen. De training wordt ook als online cursus aangeboden. Deelnemers ontvangen een uitgebreid handboek.
LEES MEER | INFORMEER
Data 'interviewen'

Datajournalistiek

Leer hoe je data 'interviewt' voor originele verhalen of om je onderzoek te ondersteunen. Detecteer verschillen, trends, voorbeelden, uitzonderingen, verhoudingen en relaties die je zonder data nooit zou hebben gezien. We geven les in Excel, Google Sheets, SQL en R, maar ook in het schrapen, opschonen en visualiseren van data. De training wordt ook als online cursus aangeboden. Deelnemers ontvangen een uitgebreid handboek.
LEES MEER | INFORMEER
Het 'tweede verhaal'

Interviewen

Interviewen is de kunst van het luisteren en dóórvragen. Welke kennis, ervaring, emotie of drijfveer schuilt er áchter het ingestudeerde praatje? En hoe kom je bij dat 'tweede verhaal'? Samen met Evert de Vos geef ik deze training, die bijzonder is omdat we in realistische rollenspellen oefenen. De training wordt ook als online cursus aangeboden. Deelnemers ontvangen een uitgebreid handboek.
LEES MEER | INFORMEER
Training voor niet-journalisten

Journalistiek Schrijven

Je hebt een verhaal, maar je hebt nog weinig ervaring met het schrijven voor een niet-gespecialiseerd publiek. In deze training leer je hoe journalisten hun artikelen helder, bondig, concreet en levendig maken en ga je deze technieken toepassen in schrijfoefeningen. De training wordt ook als online cursus aangeboden. Deelnemers ontvangen een uitgebreid handboek.
LEES MEER | INFORMEER